• Weiden am See
  • Bábuk Weiden am See-ben
  • Sesselmarkt
  • Fertő tó
  • Szélerőmű Park

Weiden am See a Fertő tó északi partján fekszik, Golstól 4 km-re. Neusiedl am Seetől a térkép szerint 3 km-re fekszik, de a valóságban már majdnem egybeépült vele. A település a tó közvetlen közelében, vonzó környezetben található.

A település egyik érdekessége a Granárium, amely egy restaurált magtár a 19. századból. A falu másik attrakciója a Sesselmarkt, azaz a székpiac. Az őstermelők a falu fő utcáján kiülnek a házuk elé egy székre, és kínálják a portékájukat. Művészi szalmafonások, helyi gyümölcsök és zöldségek közül válogathatnak az idelátogatók.

Érdemes megnézni a barokk plébániatemplomot, melynek homlokzati falfülkéiben Szent István király és Szent Imre herceg szobra látható.

A strandot 1959-ben nyitották meg a nagyközönség előtt. Nagy területű füves partja fákkal tarkított. A cölöpökön álló mólókon is sokan napoznak. A strandhoz nagy parkoló tartozik, ahol elegendő hely van az autók és a kerékpárok számára is. Egy nagy játszótér és több sportpálya várja a kicsiket és nagyokat. Étterem és büfé is van a strandon. A tó partján kipróbálhatjuk a vitorlázást, a szörfözést, a wakeboardozást, a kerékpározást, a golfozást, a teniszezést, a pecázást és a lovaglást.

A weideni Szélerőmű Parkban 26 szélerőmű termeli az energiát. A weideni információs iroda mellett is van egy ezek közül, ahol az érdeklődők további információt kaphatnak a szélenergiáról.

Weiden am See településen is nagy hagyománya van a borkultúrának. Napjainkban 150 család körülbelül 400 hektáron foglalkozik szőlőtermesztéssel. Az itt készült fehérborok a Zöld Veltelini, a Rizling, a Chardonnay, a Fehér Burgundi és a Sauvignon Blanc. A vörösborok közül a Zweigelt, a Kékfrankos, a St. Laurent, a Cabernet Sauvignon és a Merlot híres. A vidék borkülönlegességei a késői szüretelésű bor, az aszú, a szalmabor és a jégbor. Kedvelt kikapcsolódási lehetőség a borkedvelők körében a nyitott pincék napja.

Weiden am See honlapja:
www.weiden-see.at
www.weidenamneusiedlersee.at


Látnivalók

Granárium

Sesselmarkt

Plébániatemplom
7121 Weiden am See, Raiffeisenplatz 1.

Szélerőmű Park
7121 Weiden am See, Windpark
www.austrianwindpower.com

Minimax Szabadidőpark (Miminax Freizeitpark)
7121 Weiden am See, Seebad

Információs iroda

Tourismusverband
7121 Weiden am See, Raiffeisenplatz 5.
www.weiden-see.at
www.weidenamneusiedlersee.at