Barlangszínház Fertőrákos

  • Barlangszínház
  • Barlangszínház
  • Barlangszínház
  • Barlangszínház
  • Barlangszínház

A fertőrákosi kőfejtőben a II. világháború után megszűnt a lajtamészkő bányászata. A kőfejtés után megmaradt katlan, a gigantikus termek földalatti labirintusa és a kőfejtő 5 hektáros felszíne 2001 óta az UNESCO Világörökség része. Az 1970-ben megnyitott Barlangszínházat legutóbb 2013-2015 között újították fel.

A felújítás után lehetővé vált a védett természeti környezet részletesebb megismerése az ismeretterjesztő táblák segítségével. A barlangbelsőben kialakított tematikus park is sok érdekességet kínál a lajtamészkő hasznosításáról és a miocén tenger élővilágáról.

A megújult Barlangszínház 760 fős nézőterén fűthető székek, valamint modern fény- és hangtechnika került kialakításra. A színpad alatt 1100 négyzetméter alapterületű kiszolgálóhelyiség-rendszerben kaptak helyet a művészek öltözői. A forgószínpad előtti zenekari árokban 60 zenész szolgáltatja a zenét. Az előadások feliratozását a kétoldalon elhelyezett led falakon német/angol/magyar nyelven megoldott, amely a nézőtér bármely pontjáról kiválóan olvasható.

A Barlangszínház programkínálata minden korosztály számára élvezetes kikapcsolódást ígér: operák, operettek, vígjátékok, musicalek, koncertek és gyerekműsorok közül választhat a közönség.

www.fertorakosikofejto.hu