• Sá-Ra Termál
  • Szent Kő
  • Szent Mihály római katolikus templom

Hegykő a Fertő tó déli partján fekszik, Fertőhomoktól 2 km-re, Fertőszéplaktól 4 km-re.

A település legnagyobb vonzereje a termálfürdő, amely festői környezetben fekszik. A 6 hektáros területen elhelyezkedő Sá-Ra Termál a mozgásszervi megbetegedésekben szenvedőknek nyújt felüdülést. A fürdő egész évben nyitva tart, kültéri és beltéri medencékkel is rendelkezik.

Hegykő központjában találjuk a Szent Mihály római katolikus templomot, mely Schiller János építész tervei alapján készült. A templom freskóit egy pap-festőművész, Prokop Péter festette. A baloldali mellékoltár feletti freskó érdekessége, hogy a kép alján egy hegykői falurészletet láthatunk az 1950-es évekből. A templom karcsú, boltíves ablakait színes ólomüvegek díszítik.

A templom közelében találjuk a Hősök kertjét, ahol érdemes megnézni a Szent Követ. A legenda szerint a pogány időkben a honfoglaló magyarok egy ligetben álló kőnél mutatták be áldozataikat. Amikor a keresztények Hegykőn templomot építettek ezt az áldozati követ a templom oldalába falazták, hogy ereje védje Isten házát.

A Szent Mihály templom melletti út a hegykői Vasfüggöny Emlékhelyhez vezet, amely Hegykő határában, az eredeti helyén áll. A korabeli anyagok felhasználásával készült emlékhelyen a műszaki zár három korszaka látható. A tájékoztató táblák a vasfüggöny történetét mutatják be.
A hegykői horgásztavat a régi kavicsbánya területén alakították ki. A hathektáros vízfelületű tó a községtől 1 km-re található, amely a horgászok kedvelt pihenőhelye.

Hegykő a látnivalókon kívül a következő rendezvényekkel várja az idelátogatókat: Tízforrás Fesztivál, Kézműves sörök és pálinkák fesztiválja, Borok utcája, Hegykői Vigasságok, Szent Mihály-napi búcsú és országos kirakodóvásár.

Hegykő honlapja:
www.hegyko.hu


Látnivalók

Hegykői Termálfürdő
Sá-Ra Termál Kft.
9437 Hegykő, Fürdő u. 5.
www.saratermal.hu
www.hegykoikirandulas.hu/hegyko/hegykoi_termalfurdo.html

Vasfüggöny Emlékhely
A Szent Mihály-templom mellett indul az út a Vasfüggöny Emlékhelyhez.
www.hegykoikirandulas.hu/hegyko/vasfuggony_emlekhely.html

Horgásztó

Szent kő
9437 Hegykő, Hősök Kertje (a Kossuth Lajos utca és a Szent Mihály utca találkozásánál)
www.hegykoikirandulas.hu/hegyko/szent_ko.html

Szent Mihály római katolikus templom
9437 Hegykő, Kossuth Lajos utca 27.
www.hegykoikirandulas.hu/hegyko/szent_mihaly_templom.html

Információs iroda

Hegykői Turisztikai Egyesület
9437 Hegykő, Iskola u. 1.
www.hegyko.hu

Térkép
hegyko.hu/terkep