• Strand
  • Szélmalom
  • Kikötő
  • Podersdorf

Podersdorf am See a Fertő tó keleti partjának legjelentősebb turistacélpontja, Illmitztől 11 km-re, Frauenkirchentől 8 km-re található. Ezt annak köszönheti, hogy kedvező a fekvése, mert közvetlenül a tó közelében van. A falut nem választja el nádas a strandtól, ezzel egyedüli a Fertő tó körüli települések közül.

A falu szélén áll egy igazi, működőképes szélmalom, amelyet 1663-ban építettek. A zsindelytetős szélmalom műemlékvédelem alatt áll. Csodálatra méltó a korabeli fogaskerék szerkezet, amelyet kézzel faragtak ki fából. Látogatásunk során bepillanthatunk a molnár mindennapjaiba és megnézhetjük a különféle darálószerkezeteket, valamint a malomköveket.

A település temploma a Szent Katalin-templom, amely barokk stílusban épült. Tornya 36 méter magas és 4 harang van benne. A római katolikus templomban a 34 padon egyszerre 249 fő tud helyet foglalni.

Podersdorf am See strandja 1.4 kilométer hosszan fekszik a tó partján 15 hektárnyi területen. A füves parton mindenki kedvére napozhat, pihenhet, csúszdázhat, pingpongozhat, focizhat, strandröplabdázhat, golfozhat. A kicsik önfeledten szórakozhatnak a játszótéren, ahol sok érdekes játékkal ismerkedhetnek meg.

A kemping közvetlenül a parton található, legalább fél kilométer hosszan, amely gyerek-  és kerékpárbarát. A 7 hektáros területen fekvő strand 600 parcellával várja a lakóautósokat, lakókocsisokat és a sátorozókat. A kemping saját stranddal is rendelkezik, ahol a fürdésen kívül különböző sportokat is ki lehet próbálni: szörfözés, wakeboard, vitorlázás, kerékpározás, lovaglás, nordic walking, teniszezés, horgászás.

A Fertő tónál 3 Minimax szabadidőparkot alakítottak ki. Ezek közül a podersdorfi a legnagyobb, amely közvetlenül a strand mellett található. Kellemes szórakozást ígér a kicsiknek és a nagyobbaknak. Itt nem kell belépődíjat fizetni, csak azoknál a játékoknál, amelyeket ki szeretnénk próbálni.

Podersdorf honlapja:
www.podersdorfamsee.at


Látnivalók

Szélmalom
7141 Podersdorf am See, Mühlstraße

Szent Katalin-templom
7141 Podersdorf am See, Seestraße 67.

Minimax Szabadidőpark
7141 Podersdorf am See, Strandbad
www.freizeitpark-podersdorf.at

Neusiedler-See Nemzeti Park

Vadaspark

Információs iroda

Tourismusverband
7141 Podersdorf am See, Hauptstrasse 2.
www.podersdorfamsee.at